Het vergadertype (deel 3): De papierverzamelaar


Maurits Mes do, 05 juli

De papierverzamelaar

Ik gaf het in het vorige blog al aan. Ben er niet trots op, maar ik behoorde tot voor kort tot de harde kern van het legioen van papierverzamelaars.

Onder het motto “je kunt beter te veel documenten bij je hebben, dan misgrijpen als je iets nodig hebt” stapte ook ik altijd monter iedere vergaderruimte binnen met een wellicht indrukwekkende maar bovenal onoverzichtelijke stapel papier.

Papierloos vergaderen

Natuurlijk was ik wel bekend met de term “papierloos vergaderen”. Ik had er echter geen benul van hoe ik dat in de praktijk zou moeten brengen. Het papierloze deel bestond in mijn geval uitsluitend uit het feit dat ik niet langer met een papieren agenda op pad ging, maar mijn afspraken vastlegde in Outlook. Overigens best al een hele vooruitgang, vond ik toen. Alle andere zaken werden nog altijd op een stuk papier gekrabbeld (en bij thuiskomst overgetypt, omwille van de leesbaarheid en overdraagbaarheid. Wie mijn handschrift kent, snapt direct waarom.)

Inmiddels weet ik beter. Ik vergader nu dus echt papierloos. Scheelt een hoop gedoe, en ik houd bovendien veel beter mijn aandacht bij het onderwerp. Mijn papierberg ligt klaar om de shredder in te gaan. Alle documenten die voorheen letterlijk door mijn handen gingen, staan nu gewoon klaar in mijn app en ik kan er direct mee werken. Het voelt zelfs een beetje ongemakkelijk om met alleen een bak koffie en een iPad de vergaderruimte te betreden, maar geloof me: Dat went heel snel!

Meer tips en trucs vind je terug op onze
 FAQ pagina!


Met vriendelijke groet,

Maurits Mes
Easy2Meet consultant

 

Over ons

Easy2Meet is ontworpen door een enthousiast ontwikkelteam van I4-YOU Business Solutions. Geboren uit de behoefte aan een intuïtieve gebruikersinterface. Gevoed vanuit jarenlange ervaring met to-the-point business oplossingen.


Copyright © 2018 - alle rechten voorbehouden - Privacy Statement - Algemene voorwaarden -  Cookies

Sluit venster Close

Kies je taal