Het vergadertype (Deel 5) - De archivaris


Maurits Mes do, 30 augustus

De Archivaris

Ik ga natuurlijk niet nu al weggeven over hoeveel vergadertypes ik nog ga schrijven, maar ik denk dat ik nog wel een paar blogjes vooruit kan. 

Maar ik kan natuurlijk niet alle vergadertypes op mezelf blijven betrekken. Zeker niet als ik het ga hebben over “de archivaris”. Al was het maar omdat ik van mezelf weet, dat ik meer ben te kenmerken als opbergchaoot. Maar dat is waarschijnlijk uit het vorige blogje wel al duidelijk geworden.  

Stukken zodanig geordend opbergen, dat ik ze makkelijk weer kan terugvinden heb ik van nature niet meegekregen. Ik vind alles terug hoor. Sowieso. Want ik heb altijd de zekerheid dat wat ik zoek in dezelfde stapel ligt als vrijwel alles wat ik op dat moment absoluut niet nodig heb. Soms duurt het gewoon net even wat langer om iets te vinden, zullen we maar zeggen. Ik heb in ieder geval altijd de zekerheid dat wat ik nodig heb, altijd het laatste is dat ik zocht. 

Daarom heb ik een diep respect, ja zelfs bewondering, voor iedereen die in staat is om bij eerste navraag direct het gevraagde met een natuurlijke vanzelfsprekendheid - om nog maar niet te zeggen triomfantelijkheid - tevoorschijn te halen. Ik ben er inmiddels wel achter dat dit heus niet is omdat deze mensen zo goed kunnen zoeken. Dat kan ik met mijn sterk ontwikkelde speurinstinct en jarenlange zoekervaring waarschijnlijk veel beter. Nee, dat komt omdat deze mensen over de gave beschikken om dingen zodanig ordelijk op te bergen dat ze zelfs niet hoéven te zoeken.  

Maar, mijn eerste stap naar ordening is inmiddels gezet. Althans, daar waar het aankomt op het kunnen vinden van stukken voor en tijdens een vergadering. 

Dit wordt binnen Easy2Meet namelijk allemaal voor mij geregeld. Alle vergaderstukken staan gewoon netjes bij het te behandelen agendapunt. Super logisch, toch? Het eindeloze zoeken en scrollen door mijn mailbox behoort nu echt tot de verleden tijd en dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat dit gegarandeerd de laatste versie van het document is. Het lijkt me helder; het geeft me direct rust en weet ik dat - ook na de vergadering -  deze stukken gewoon op hun vertrouwde plek te vinden zijn. Sterker nog: Alle vergaderingen, alle Taken & Besluiten, alle opmerkingen én al mijn notities. Geordend bij elkaar, in lengte van jaren.

Kortom; zelfs ik krijg het nu voor elkaar om in no-time over de juiste vergaderinformatie te beschikken als ik ze nodig heb. Handige tool die Easy2Meet vergaderapp. Had ik dat al eens gezegd? 

 

 

 

 

 

Over ons

Easy2Meet is ontworpen door een enthousiast ontwikkelteam van I4-YOU Business Solutions. Geboren uit de behoefte aan een intuïtieve gebruikersinterface. Gevoed vanuit jarenlange ervaring met to-the-point business oplossingen.


Copyright © 2018 - alle rechten voorbehouden - Privacy Statement - Algemene voorwaarden -  Cookies

Sluit venster Close

Kies je taal